Tots els hashtags del president Mas

Aprofitant la visita d’Artur Mas a Mariano Rajoy vaig preparar l’eina dmi-tcat per recollir tuits que fessin referència a Artur Mas. L’interès, a més de veure la valoració que feien els tuitares de l’actuació del president de la Generalitat, era veure fins a quin punt el cas Pujol planava sobre la trobada i el procés. A partir de més de 22.000 tuits realitzats per més de 10.000 usuaris diferents em vaig fixar en els hashtags utilitzats i en com aquests convivien amb altres hashtags. Igual que en l’anàlisi de marca Catalunya i el Sónar la mida de les lletres i els nodes representa la seva recurrència i les línies que uneixen els hashtags vol dir que aquests han coincidit en un mateix tuit. Els colors identifiquen famílies de hashtags. És a dir, hashtags que estan més relacionats entre sí.

La majoria de hashtags es corresponen amb mostres de suport al president, al procés i a la consulta. L’excepció la trobem a la família d’etiquetes de color verd turquesa on l’ombra del Cas Pujol es fa més evident. És interessant, però, veure com a més Vivaespaña, ciugameover, pujolensroba apareixen vinculats 4 hashtags que identifiquen els casos de corrupció més notoris dels darrers anys: urdangarin, gurtel, eros i Pujol.hashtags-mas

2 thoughts on “Tots els hashtags del president Mas

  1. Molt interesant.
    Saber com es mou l actualitat i veure com responen les idees per la xarxa.
    La pregunta és, i perdona la ignorància, agafes tota la xarxa o un segment??

  2. És una bona pregunta. En realitat correspon a tots els tuits del món mundial en els que, ahir 30 de juliol de 2014, hi posava “presidentmas”, “artur mas” o “president mas” en forma de hashtag o de paraula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>