L’Assemblea Nacional Catalana aconsegueix una mobilització rècord a Facebook per la diada

El passat mes d’abril junt amb Emili Prado vam presentar un paper al Congrés de Comunicació Política de Catalunya en el que analitzàvem l’activitat dels usuaris a la pàgina a Facebook de l’ANC en el context de les mobilitzacions per la diada de l’any 2012 i 2013. Aprofitant que l’històric d’aquella recerca hem recopilat les de juliol i agost d’enguany amb Netvizz per tal de fer algunes comparacions entre aquest any i l’any passat.

Els resultats marquen un creixement molt important de l’activitat dels usuaris que es manifesta en diferents apartats. Per una banda el nombre d’usuaris diferents que fan like, comenten o comparteixen els continguts passa dels 11.595 al mes de juliol de 2014 als 28.765 d’aquest any. I, a l’agost, de 21.097 a 40152.

Si ens fixem en els likes veiem com al juliol és quadrupliquen els indicadors de l’any passat i a l’agost representen més del doble. L’increment és menys pronunciat amb les comparticions que passen de 19.625 al juliol de 2013 a 27.213 quest any. I a l’agost de 19.599 a 33.194.

Participació al Facebook de l’ANC: juliol

Fb-anc-julio

Participació al Facebook de l’ANC: agost

fb-anc-agost

Predicció o símptoma

Si atorguem valor de predicció a aquests indicadors es pot preveure una participació a la via catalana 2014 superior a la de l’any passat. Tanmateix, aquest increment de participació, que no és altra cosa que un recull de mostres públiques d’adhesió i de col•laboració en la difusió de la crida a la mobilització, pot ser també un reflex del neguit que s’ha viscut per omplir tots els trams de la Via Catalana 2014, la suposada incidència del Cas Pujol en el procés i la segura impugnació de la llei de consultes que s’ha manifestat amb una major implicació dels usuaris a l’hora de donar suport a l’ANC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>